LED csarnokvilágítás energiatakarékosan, intelligens szenzorokkal...

Szerző: PannonLighting
2022-12-04 12:14:00

Milyen lehetőségek rejlenek az ipari létesítmények világításkorszerűsítésben?

A raktárcsarnokok megvilágítására már számos lehetőség van, de az egyik leghatékonyabb megoldás - természetesen a megfelelő világítástervezés mellett – a megfelelő optikával szerelt LED csarnokvilágító lámpatestek alkalmazása.

A csarnokvilágító LED lámpatestek nem csak a raktárakban, hanem minden olyan létesítményben vagy helyszínen használhatóak, ahol minimum 6 méter vagy ennél nagyobb a belmagasság. Ez az a belmagasság, ahol már érdemes LED csarnokvilágító lámpatestekkel megoldani a világításkorszerűsítést, mivel ebben a magasságban a por-és páramentes, vagy egyéb hagyományos lámpatestek sokkal alacsonyabb hatásfokkal képesek megvilágítani a teret.

A raktárcsarnokok mellett a sportcsarnokok, tornatermek, rakodódokkok, logisztikai központok és más ipari létesítmények világításkorszerűsítésére is kiváló megoldást nyújtanak a LED csarnokvilágító lámpatestek.

A csarnokvilágítást többféleképpen is lehet értelmezni…

Olyan csarnokokban, ahol sporteseményeket rendeznek és videófelvételek rögzítése vagy élő közvetítés történik, érdemes az erre a célra speciálisan kifejlesztett káprázáscsökkentett burával rendelkező (Anti-Glaring, UGR<19) LED csarnokvilágítókat használni.

Erről bővebben itt olvashat:  FELTÖLTÉS ALATT! káprázáscsökkentett (Anti-Glare) világítás

A polcrendszerrel telepített magasraktárakban, pedig javasolt polcoptikával szerelt LED csarnokvilágító lámpatesteket alkalmazni, hogy árumozgatás közben olvashatóbbak legyenek a feliratok, csökkentsék a balesetek kockázatát vagy az árukészlet sérülését.

Erről bővebben itt olvashat FELTÖLTÉS ALATT! - polcoptikás LED csarnokvilágítás

Miért jobb választás a csarnokvilágítás területén alkalmazható LED csarnokvilágítás, mint más lehetőségek, például a fénycsöves vagy a kompakt fénycsöves lámpatestek?

1. Az energiatakarékosság az egyik legfőbb szempont a csarnokvilágításban is!

A sokszorosára növekedett és kiszámíthatatlan energiaárak miatt talán a legfontosabb szemponttá vált az energiatakarékosság. A LED-es csarnokvilágítás alkalmazásának más világítási típusokkal szemben az egyik nagy előnye épp a költséghatékonyság. Konkrétan, ezek a LED csarnokvilágító lámpatestek kevesebb energiát fogyasztanak, mint más világítási megoldások, és nem ritka, hogy a létesítmények akár 80%-ot is megtakarítanak az elektromos számlákon. Abban az esetben, ha ezt a világítási rendszert intelligens szenzorokkal kombinálják, még tovább csökkenthető a fogyasztás és még hatékonyabban üzemeltethetőek a LED csarnokvilágító lámpatestek.

Ha a tulajdonos vagy az üzemeltető a maximális hatékonyságot szeretné kihozni a világításkorszerűsítésből és viszonylag kevés a mozgás a létesítményben, abban az esetben jöhet szóba a szenzoros LED csarnokvilágító lámpatestek használata.

Erről bővebben itt olvashat FELTÖLTÉS ALATT! - szenzoros LED csarnokvilágítás

A költségmegtakarítás azonban csak az egyik nagy előnye a csarnokvilágítás korszerűsítésének, sok más is van!

2. Hosszú élettartamú és nem melegedő csarnokvilágítás

csarnokvilágítás

A megfelelő alumínium hűtőbordával ellátott LED csarnokvilágító lámpatestek, akár 10-szer tartósabbak, mint a kompakt fénycsöves vagy fénycsöves lámpatestek, bekapcsoláskor pedig nem bocsátanak ki hőt.

Ez nem csak biztonsági előny más típusú lámpatestekkel szemben, hanem mivel nem termelnek hőt, a hűtési költségeken is spórolhatunk velük. Sőt, becslések szerint a létesítmények akár 20%-ot is megtakaríthatnak a közüzemi számlákon, mivel a nagy fényerejű LED csarnokvilágítók csökkentik a légkondicionálás szükségességét.

 

3. Tartósság és látási előnyök a csarnokvilágításban

Arról már írtunk, hogy a LED csarnokvilágító lámpatestek hosszú élettartamúak (50-100.000 üzemóra), így biztosan hosszú éveken át nem kell a karbantartásáról gondoskodni, ezzel is megkönnyítve az üzemeltetést és az ezzel járó karbantartási költségeket. Kiválasztáskor fontos figyelembe venni, hogy minimum 5 év gyártói garanciával rendelkező terméket válasszunk!

A LED csarnokvilágító lámpatestek a szemnek is kímélőbbek. Ha bekapcsolunk egy fénycsövet vagy kompakt fénycsövet, azok biztosan villogni fognak - legalábbis egy kis ideig. Kapcsoljunk be egy jó minőségű, nagy fényerejű LED csarnokvilágítót és láthatjuk, hogy azonnal eléri a fényárama 100%-át, nincsen bemelegedési vagy gyújtási idő. Sőt, annyiszor kapcsolhatjuk be és ki, ahányszor csak szeretnénk, nem fog problémát vagy villódzást okozni. Éppen ezért, a LED csarnokvilágító a hozzá csatlakoztatott fény vagy mozgásérzékelők kapcsolgatását(szabályzását) is jól tűri, ellentétben a kompakt fényöves, fénycsöves lámpatestekkel szemben.

4. Jobb fényegyenletesség a csarnokvilágításban

A LED csarnokvilágító lámpatestek megfelelő optikával és jó tervezéssel jobb fényeloszlást biztosítanak, mint hagyományos társaik. Akár 8%-kal jobb fényeloszlást és magasabb egyenletességet lehet elérni a megfelelő magasságban elhelyezett LED csarnokvilágító lámpatestekkel, mint a régi fénycsöves lámpákkal. Miért fontos az egyenletesség a csarnokvilágításban is? Erről bővebben itt olvashat FELTÖLTÉS ALATT! – Egyenletesség fontossága a világítástechnikában

A LED csarnokvilágító lámpatestek további előnyei a fénycsöves és kompakt fénycsöves lámpákhoz képest a kisebb fénytorzulás és a minimális statikus felhalmozódás. (A statikus felhalmozódás az a jelenség, amikor két egymással érintkező tárgy felülete között elektromos töltések cserélődnek. Ebben a folyamatban az egyik tárgy pozitív, a másik negatív töltést vesz fel. Emiatt statikus elektromosság halmozódik fel a tárgyak felületén.)

A LED csarnokvilágítás telepítésének eddig az egyik legnagyobb akadálya az volt, hogy a kezdeti beruházási költségek nagyon magasak voltak.

Viszont, ha figyelembe vesszük a mai többszörösére emelkedett ipari áram díját, a LED csarnokvilágító lámpák energiahatékonyságát,      hosszú élettartamát (50-100.000 üzemóra), akkor mindenképpen érdemes mihamarabb világításkorszerűsítésben gondolkozni, mert a    megtérülés nagyon gyors lesz. (Akár 1-2 éven belüli is.)

És ha még azt is számításba vesszük, hogy jelenleg még állami támogatás is elérhető az energiahatékonysági beruházásra - a    világításkorszerűsítés is ennek számít -, akkor a megtérülés 80% feletti is lehet.

 

bővebben a támogatásról itt olvashat  https://pannonlighting.hu/hirek/cegadobol-vilagitaskorszerusites

Ezen a linken ingyenesen ki tudja számolni a világításkorszerűsítés megtérülését https://pannonlighting.hu/kalkulator

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtervezni a legjobban megtérülő LED csarnokvilágítási rendszerét.

Itt tekintheti meg a Porticus LED csarnokvilágító lámpatestkatalógust, LINK Porticus LED katalóguslap (FELTÖLTÉS ALATT!)

 

#világítástechnika #világításkorszerűsítés #világítástervezés #LED #LEDvilágítás #csarnokvilágítás #LEDcsarnokvilágítás

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legyünk partnerek a tervezéstől a kivitelezésig!

Fodor Tamás
Zoltán

+36 30/518-3412

Teljes körű világítástechnikai

szolgáltatások

Professzionális világításkorszerűsítési partnerként – az irodavilágítás, üzletvilágítás, lakásvilágítás, múzeumvilágítás, csarnokvilágítás, LED világítás, ipari világítás, kültéri világítás, utcai világítás, vészvilágítás, biztonsági világítás, kijáratjelző világítás, parkoló világítás és egyéb világítási területek fényforrásainak és lámpatestjeinek biztosítása mellett – világítástechnikai szolgáltatásaink kiterjednek a kapcsolódó igények kiszolgálására is, mint például: világítástervezés, világításkivitelezés, világításkorszerűsítés LED technológiával.

Irodavilágítás

Irodavilágítás

Világítási megoldások a mindennapi munkához vibrálás mentes LED panelek, tükrös-rácsos lámpatestek, mélysugárzók felhasználásával.

Üzletvilágítás

Üzletvilágítás

Shop-ok, üzletek stílusos megvilágítása magas színvisszaadású LED fényvetőkkel, háromfázisú sínrendszer segítségével.

Csarnokvilágítás

Csarnokvilágítás

Csarnok és ipari világítás hatékony kivitelezése, csarnokvilágítókkal, mélysugárzókkal és fényvetőkkel.
 

Vészvilágítás

Vészvilágítás

Biztonsági világítás kialakítása a legkorszerűbb LED-es irányfényekkel, kijáratmutatókkal és tartalékvilágítási rendszerekkel.

Világítástechnikai Szolgáltatások

Világítástechnikai eszközök beszállítása kiemelten épületüzemeltetők és karbantartók részére. Személyes kapcsolattartás és a felmerülő egyedi - kapcsolódó - igények teljes körű, magas színvonalú, mégis költséghatékony kielégítése. Valamennyi partnerünkkel személyes és hosszú távú partnerkapcsolat kialakítására törekszünk. A kialakuló megszolgált bizalom ugyanis versenyelőnyt jelent, így ennek eléréséért mindent megteszünk.

Ingyenes felmérés és szállítás

- Egyedi ajánlat
- Tervezés - kivitelezés
- Minőségi partnerkapcsolat
- Garancia

Tovább
Ingyenes felmérés

Ingyenes felmérés

Világítástechnikai felmérés, világítástervezés, világításkorszerűsítés és szakmai tanácsadás minden partnerünk részére.

Világítás-korszerűsítés

- Vilagitáskorszerűsités
- Világítás felmérés
- Világítás kivitelezés
- Világítástervezés
- LED-esítés

Tovább
Világításkorszerűsítés

Világításkorszerűsítés

Világításkorszerűsítés a világítástervezéstől a kivitelezésig. Energiatakarékos világítástechnikai eszközökkel és költséghatékony megoldásokkal (LED)

LED - Megtérülés kalkulátor

- Fényforrások
- Lámpatestek
- Összetett kalkuláció
- Megtérülés számítás
- PDF-ben mentés

Tovább
LED - Megtérülés kalkulátor

LED - Megtérülés kalkulátor

Számolja ki, mennyi idő alatt térül meg Önnek a világításkorszerűsítés, ledesítés, akár világítástervezési és egyéb költségekkel számolva.