LED - Világításkorszerűsítés

Szerző: PannonLighting
2018-12-16 00:00:00

Miért érdemes LED technológiára váltani?

Új fényforrás vásárlásakor az emberek jelentős része az alábbi három szempontot tartja a legfontosabbnak: fogyasztás, élettartam és persze az ár. Manapság gyakorlatilag az összes széles körben használatos világítótestnek létezik LED helyettesítője, kiváltója. A fénykibocsátó diódák a legtöbb esetben nyomtatott panelokra vannak forrasztva, a foglalatnak megfelelő irányban. A működtetésükhöz szükséges elektronika is a fényforrásban foglal helyet, így az újabb, korszerűbb világítótestek egy az egyben használhatóak a szokványos foglalatokba is. Másnéven ’RETROFIT’ LED fényforrásnak is nevezik.

De milyen konkrét előnyök is szólnak a LED világítás mellett?

A LED-ek hatásfoka az egyéb világítótesteknél jobb, így ugyanakkora (vagy nagyobb) fényerőt kevesebb villamos energia árán tudunk előállítani. Nem mellékes a tény, hogy a LED fényforrások nem bocsátanak ki UV sugárzást, a gyakori fel-lekapcsolgatást is sokkal jobban tűrik, mint klasszikus társaik, ezáltal jóval hosszabb élettartammal rendelkeznek, valamint az áramingadozással szemben is ellenállóbbak.

Élettartamukat tekintve valóban a LED vezeti a sort. Egy hagyományos wolframszálas izzó körülbelül 1000 órán át biztosít fényt. Vetélytársaik, a halogén fényforrások ennél akár kétszer hosszabb ideig is „élhetnek”, vagyis akár 2000 üzemórával is számolhatunk. A legtöbb kompakt fénycső 10-15 ezer órán keresztül képes világítani, míg a LED fényforrások hasznos élettartama elérheti akár a 20-30 ezer órát is. A hasznos élettartam az az idő, amelyen belül a fényforrás működési tulajdonságait az előírtaknak megfelelően megőrzi. A hasznos élettartam tehát nem a fényforrás életének végét jelenti.

Akik számára különösen fontos az energiatakarékosság vagy a környezet védelme szintén jó döntés lehet a korszerűsítés, a LED-ek ugyanis – típustól eltérően – igen kedvezően befolyásolhatják a fogyasztást is. A háztartásokban használt fényforrások átlagos energiafogyasztása kevesebb, mint 20W. Egy 100W-os hagyományos izzónak megfelelő LED fényforrás fogyasztása ehhez képest mindössze körülbelül 12 W.

 

#világítástechnika  #világításkorszerűsítés  #világítástervezés  #LED  #csarnokvilágítás  #iparivilágítás

Forduljon hozzánk bizalommal!

Legyünk partnerek a tervezéstől a kivitelezésig!

Fodor Tamás
Zoltán

+36 30/518-3412

Teljes körű világítástechnikai

szolgáltatások

Professzionális világításkorszerűsítési partnerként – az irodavilágítás, üzletvilágítás, lakásvilágítás, múzeumvilágítás, csarnokvilágítás, LED világítás, ipari világítás, kültéri világítás, utcai világítás, vészvilágítás, biztonsági világítás, kijáratjelző világítás, parkoló világítás és egyéb világítási területek fényforrásainak és lámpatestjeinek biztosítása mellett – világítástechnikai szolgáltatásaink kiterjednek a kapcsolódó igények kiszolgálására is, mint például: világítástervezés, világításkivitelezés, világításkorszerűsítés LED technológiával.

Irodavilágítás

Irodavilágítás

Világítási megoldások a mindennapi munkához vibrálás mentes LED panelek, tükrös-rácsos lámpatestek, mélysugárzók felhasználásával.

Üzletvilágítás

Üzletvilágítás

Shop-ok, üzletek stílusos megvilágítása magas színvisszaadású LED fényvetőkkel, háromfázisú sínrendszer segítségével.

Csarnokvilágítás

Csarnokvilágítás

Csarnok és ipari világítás hatékony kivitelezése, csarnokvilágítókkal, mélysugárzókkal és fényvetőkkel.
 

Vészvilágítás

Vészvilágítás

Biztonsági világítás kialakítása a legkorszerűbb LED-es irányfényekkel, kijáratmutatókkal és tartalékvilágítási rendszerekkel.

Világítástechnikai Szolgáltatások

Világítástechnikai eszközök beszállítása kiemelten épületüzemeltetők és karbantartók részére. Személyes kapcsolattartás és a felmerülő egyedi - kapcsolódó - igények teljes körű, magas színvonalú, mégis költséghatékony kielégítése. Valamennyi partnerünkkel személyes és hosszú távú partnerkapcsolat kialakítására törekszünk. A kialakuló megszolgált bizalom ugyanis versenyelőnyt jelent, így ennek eléréséért mindent megteszünk.

Ingyenes felmérés és szállítás

- Egyedi ajánlat
- Tervezés - kivitelezés
- Minőségi partnerkapcsolat
- Garancia

Tovább
Ingyenes felmérés

Ingyenes felmérés

Világítástechnikai felmérés, világítástervezés, világításkorszerűsítés és szakmai tanácsadás minden partnerünk részére.

Világítás-korszerűsítés

- Vilagitáskorszerűsités
- Világítás felmérés
- Világítás kivitelezés
- Világítástervezés
- LED-esítés

Tovább
Világításkorszerűsítés

Világításkorszerűsítés

Világításkorszerűsítés a világítástervezéstől a kivitelezésig. Energiatakarékos világítástechnikai eszközökkel és költséghatékony megoldásokkal (LED)

LED - Megtérülés kalkulátor

- Fényforrások
- Lámpatestek
- Összetett kalkuláció
- Megtérülés számítás
- PDF-ben mentés

Tovább
LED - Megtérülés kalkulátor

LED - Megtérülés kalkulátor

Számolja ki, mennyi idő alatt térül meg Önnek a világításkorszerűsítés, ledesítés, akár világítástervezési és egyéb költségekkel számolva.